Od projektiranja in konstruiranja do izdelave
FA KOVINSKI IZDELKI
O NAS

Smo družinsko podjetje že od 2007.

Shadow

FA KOVINSKI IZDELKI

Smo družinsko podjetje FA kovinski izdelki že od 2007 leta dalje. Znani smo po izdelavi strojev po naročilu in kovinskih konstrukcij. Zadnje čase najbolj po unikatnih nadstreških, ograjah in vratih ter kovinskih kaminih.

Play Video
Kovinski izdelki

Kovinski izdelki od projektiranja in konstruiranja do izdelave.

Dejavnosti podjetja FA Kovinski izdelki so izdelava strojev in kovinskih konstrukcij ter obdelava pločevine. Razvijamo in proizvajamo serijske ali posamezne kovinske izdelke, poskrbimo pa tudi za ustrezno montažo. Na isti način poteka tudi izdelava strojev in kovinskih konstrukcij. Obdelava pločevine oziroma razrez in krivljenje poteka na vrhunskih strojih, podprtih z računalniškim CNC-upravljanjem. Na ta način lahko tudi elemente najzahtevnejših oblik izdelamo v poljubnih serijah.

Za varjenje uporabljamo postopke MIG, MAG in TIG. MIG-postopek je primeren za varjenje visokolegiranih jekel, nerjavnih jekel, aluminija in njegovih zlitin ter bakra in njegovih zlitin. MAG-postopek uporabljamo za varjenje konstrukcijskih jekel in tanjših pločevin. Postopek TIG pa je univerzalni postopek in je uporaben za varjenje vseh varjencev. Tu se pri varjenju za vzpostavitev obloka uporablja netaljivo volframovo elektrodo, medtem ko se denimo pri MIG-postopku uporablja le golo pobakreno varilno žico.

Izdelava strojev in kovinskih konstrukcij

Nudimo konstruiranje raznih namenskih strojev, naprav ter kovinskih konstrukcij. Poleg sekalnika lesa, ki je namenjen izdelavi in pripravi sekancev, izdelujemo tudi:

  • peči za termoformiranje pleksi stekel,
  • avtomatske stroje za razrez in vrtanje alu profilov,
  • stiskalnice alu profilov,
  • krivilne stroje za filtre,
  • stroje za rezanje in prebijanje ohišij filtrov,
  • kovinske konstrukcije (nadstreški, stopnišča, ograje … )
  • stiskalnice za stene mobilnih hiš.

 

Kovinski izdelki